top of page

Alvás és regeneráció

Updated: Nov 24, 2023

A legális dopping!



Alvás minőségének mérése

Speciális regenerációt figyelő eszközzel mérjük az alvás különböző szakaszait, majd ezeket kielemezve pontos adatot kapunk arról, hogyan reagál a játékos a különböző változtatásokra és hol szükséges még javulni. Tudjuk, hogy az alvás egyes fázisai mire hatnak és hogyan fejleszthetők.


További lehetőség a fizikai állapot nyomonkövetésére

Eszközünkkel nyomon követjük, hogyan reagál a játékos szervezete az edzésmunkára és a regenerációra. Professzionálisabb értékeket kapunk arról, hogy a játékosok mennyire terhelhetőek, hol érdemes fejlődni, ahhoz, hogy a csapat eredményesebb legyen és maximális fizikai és szellemi teljesítménnyel tudjon a meccsen játszani.


Sérülésel kialakulásának csökkentése

Egy sportoló karrierjében nem csak a teljesítménye, hanem a sérülések elkerülése is meghatározó. A legjobb teljesítmény elérése is hiábavaló, ha a pályafutása során komoly műtétekre és rehabiltációkra van szüksége. Azonban sok sérülés elkerülhető vagy mértéke csökkenthető jobb regenerációval, étkezéssel és jól alkalmazott étrendkiegészítéssel.


Versenynap

A jó minőségű alvás a meccs napja előtt döntő szerepet játszik, mivel akár egy nem megfelelő minőségű alvás is ronthatja a teljesítményt. Ezek a faktorok biztosan romlanak egy rossz minőségű alvás esetén: az inzulin érzékenység, a kognitív funkciók és a teljesítmény.


Az alváshossz meghatározza a teljesítményt

2016-ban megvizsgálták a Golden State Warriors (NBA) egyik játékosának, Andre Iguodalának az alvása és a teljesítménye kapcsolatát.


Több mint 8 óra alvás


+12% játékidő

+29% percenkénti pontátlag

+9% értékesített büntetődobás


Kevesebb mint 8 óra alvás


+37% eladott labda

+45% elkövetett szabálytalanság




bottom of page